Het Achterhuis

Is het "Geesteskind" van Pia Cabuy

Aanvankelijk in 2004 gestart als tentoonstellingsruimte, wat het trouwens nog steeds is.

Zelf erg betrokken bij kunstenaars, 6 jaar les gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten DKO, Gent, richting sculpturale keramiek, conceptueel werk.

Tentoonstellingen organiseren is leuk, maar tijdens de week waren de zalen van Het Achterhuis leeg…. Daarom werden de zalen aanvankelijk verhuurd voor “zachte activiteiten” zoals yoga, relaxatie, repetities enz.

In 2007 werd Het Achterhuis Events  (nu BVBA) opgericht, een volwaardige en professioneel ingerichte vergaderlocatie en seminarieruimte met catering mogelijkheden alsook mogelijkheid tot  kleine feesten en recepties tot maximum 50 personen.

Een match met  Anne Frank, zoals zoveel opmerken is er niet echt, of toch, want Het Achterhuis is een “huis achter alle huizen” Het is een creatieve denktank, niet steriel en strak, er is een “thuisgevoel” De zaak bolt goed …de formule spreekt aan bij bedrijven uit breed spectrum, immers is “creativiteit” geen woord dat vele bedrijven hoog in hun vaandel dragen?

Lekker warm in de winter, zalig in de zomerzon op het terras …brainstormen en leren en ondertussen genieten van wat er staat en hangt

Ik geloof in deze plek - En anderen ook denk ik - Want velen komen terug...

Welkom dus, op een tentoonstelling, een lezing, een vergadering

Het kleine zwarte poortje staat open…

Pia

Enkele Sfeerbeelden: